Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-09@07:14:18 GMT

ذلت و حقارت را به‌اسم پیشرفت به مردم غالب‌نکنید

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۵۳۸۴

کوتاه آمدن از مؤلفه‌های قدرت ملی و بی توجهی به ظرفیت‌های داخلی و چشم دوختن به نقطه‌های خیالی، تقریباً هیچ دستاوردی برای کشورمان در پی نخواهد داشت. خسارت محض برجام که به «هسته‌ای رفت و تحریم‌ها ماند» منجر شد، تجربه قابل‌تأملی برای همه ماست. به گزارش جهان نيوز به نقل از مشرق؛ روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «آیا سیاست خارجی ما موفق است؟» نوشت: «پر واضح است ما دارای استراتژی امنیت ملی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عمارت حکمرانی، امنیت ملی حکم فونداسیون را دارد ولی آیا نباید به فکر ساخت چند طبقه در این عمارت برای سکونت، آرامش و رشد باشیم؟ اینجاست که به استراتژی توأمان سیاست خارجی و توسعه اقتصادی نیاز داریم. در شرایط فعلی، سیاست خارجی ما همان امنیت ملی ما شده است».
وی در ادامه نوشت: «روابط خارجی ما نیز مانند اقتصاد، در حالت رکود است زیرا که سیاست خارجی فعلی با فرمول‌های ۲۵ سال پیش عمل می‌کند».

سریع القلم تأکید می‌کند: «به نظر می‌رسد کشور نیاز به فاصله گرفتن از کانون مدارهای حساسیت آمریکا را دارد. در داخل کانون مدارهای حساسیت آمریکا بودن، کشور را در سطح حفظ امنیت ملی نگه می‌دارد».
سریع‌القلم که از وی به عنوان استراتژیست اصلی دولت یازدهم نام برده می‌شود، پیش‌ازاین، حمایت عموم مردم ایران از برنامه هسته‌ای کشورمان را نشانه عدم تربیت صحیح جامعه و رشد پوپولیسم دانسته بود.
وی همچنین در اظهارنظری تأمل‌برانگیز درخصوص اولویت‌های دولت یازدهم گفته بود: «مهم‌ترین اولویت دولت جدید، تغییر سریع تصویر ایران در منطقه و جهان است؛ تصویری که نشان دهد افرادی مؤدب، بافرهنگ، اصیل، بادانش، مجهز به عفت کلام، خویشتن‌دار و فهیم نسبت به منافع و مصالح ملی در دستگاه دولتی مسئولیت پذیرفته‌اند. عده‌ای که قبلاً هواپیما سوار شده‌اند، سیر هستند، غذای خوب خورده‌اند، زندگی متعارفی داشته‌اند و با جهان آشنایی دارند، منافع دیگران را نیز در نظر می‌گیرند و از همه مهم‌تر از ثبات فکری برخوردارند، قابل‌اتکا هستند و ظرفیت تغییر جهان‌بینی پنج بار در یک روز را ندارند».
سریع القلم در یادداشت مذکور نیز تأکید دارد که برای خروج از رکود در سیاست خارجی باید از مدارهای حساسیت آمریکا فاصله بگیریم. این یعنی اینکه باید در مقابل هر نوع زورگویی سران آمریکا، ولو مغایر منافع ملی و عزت هم‌وطنانمان هم باشد، باید ذلیلانِ کوتاه بیاییم.
برجام، یکی از دست‌پخت‌های امثال سریع القلم است. قرار بود با اجرائی شدن برجام، صدها میلیارد دلار از دارایی‌های کشورمان که بلوکه شده است، آزاد شود، تمامی تحریم‌ها آن‌گونه که آقای رئیس‌جمهور به‌صراحت اعلام کرده بود- در روز اجرای توافق (دی ماه ۹۴)- بالمره لغو شود، فروش هواپیما و قطعات آن از تحریم خارج شود، گشایش اقتصادی ایجاد شود، روابط تجاری که لازمه آن گشایش «ال‌سی» در بانک‌های خارجی است از بن‌بست خارج شود، چرخ معیشت مردم همراه با سانتریفیوژها به چرخش درآید، سرمایه‌گذاری خارجی صورت پذیرد، تورم از میان برداشته شود و تولید از رکود خارج شود ولی طرف مقابل ما یعنی ۶ کشور ۱+۵ و مخصوصاً آمریکا به هیچ یک از این تعهدات خود عمل نکرده است و این واقعیت تلخ را مسئولان بلندپایه هسته‌ای نظیر آقایان روحانی، صالحی، ظریف، عراقچی و سیف نیز انکار نمی‌کنند.
کوتاه آمدن از مؤلفه‌های قدرت ملی و بی توجهی به ظرفیت‌های داخلی و چشم دوختن به نقطه‌های خیالی، تقریباً هیچ دستاوردی برای کشورمان در پی نخواهد داشت. خسارت محض برجام که به «هسته‌ای رفت و تحریم‌ها ماند» منجر شد، تجربه قابل‌تأملی برای همه ماست.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت چهار خط سریع السیر جدید در ترکیه

تین نیوز

وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه از برنامه راه آهن این کشور برای ساخت چند پروژه ریلی سریع السیر دیگر از جمله پروژه خط سریع السیر استانبول آنتالیا خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، به نوشته نشریه حریت، عبدالقادر اورال اوغلو طی سخنانی تاکید کرد که کار ساخت خط ریلی ۴۲۵ کیلومتری  استانبول آنتالیا به زودی آغاز خواهد شد. وی سرعت سیر قطار در این خط را ۲۰۰ کیلومتر در ساعت اعلام کرد.

به گفته وزیر حمل و نقل ترکیه، این کشور قصد دارد سه پروژه قطار سریع السیر دیگر خود در مسیرهای کارص سیواس، استانبول کاپیکوله و آنکارا ازمیر را به زودی آغاز نماید.

اورال اوغلو همچنین تاکید کرد که قرار است از قطارهای ملی برقی ساخت راه آهن ترکیه (TCDD) در این خطوط ریلی استفاده نماید. همچنین، شرکت های خارجی نیز بخش دیگری از ناوگان مورد نیاز برای راه اندازی خطوط سریع السیر مذکور را بر عهده خواهد داشت.

لازم به ذکر است، ترکیه به تازگی با همکاری شرکت بزرگ CRRC، کارخانه ای مشترک در این کشور تاسیس کرده اند که دومین قطار ساخت این شرکت ماه گذشته رونمایی شد. قطارهای ساخت مشترک ترکیه و CRRC چین، از نوع سریع السیر و برقی هستند. راه آهن ترکیه تاکید کرده است که قصد دارد پس از تامین نیازهای داخل، این قطارها را به مقصد مشتریان خارجی خود صادر نماید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وزش باد و خیزش گردوخاک پدیده غالب کرمان تا شنبه
  • ساخت چهار خط سریع السیر جدید در ترکیه
  • ورود سامانه بارشی به جو کرمانشاه از اوایل هفته آینده
  • پشتوانه مردمی بزرگ ترین سرمایه انقلاب اسلامی است
  • دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را از طریق سازمان‌های مردم نهاد داخلی و خارجی پیگیری می‌کند
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم تا مردم ذی‌نفع نهایی باشند
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از دوستی سریع‌ترین و کندترین حیوانات دنیا
  • (ویدئو) در پشت بام را هیچ وقت قفل نکنید
  • امشب؛ دهمین گفتگوی زنده تلویزیونی رئیسی با مردم
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر