Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-09@07:25:59 GMT

عقده‌گشایی به اسم دفاع از خزر

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۹۴۱۰

عقده‌گشایی به اسم دفاع از خزر

به گزارش خبرگزاری تقریب؛ آکتائو شهریست در قزاقستان که این روزها نامش بسیار شنیده میشود و دلیل آن نیز برگزاری نشست سران پنج کشور ساحلی دریای خزر برای تعیین و تایید کنوانسیون حقوقی بزرگترین دریاچه جهان است. براساس اخبار منتشر شده در این نشست ضمن امضای کلیات این کنوانسیون پرحاشیه توسط سران کشورها، توافق شد جزییات اجرایی آن طی شش ماه آینده و توسط کارشناسان پنج کشور ساحلی تهیه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به موازات این نشست اما به ناگاه موج رسانه ای پیرامون این نشست شکل گرفت. از محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس، بگیرید که ژست شفافیت را به خود گرفت تا سلطنت طلب های داخلی و خارجی و صدالبته شبکه سلطنتی BBC. اما به راستی ادعای این جریان در مورد از بین رفتن حقوق ملی در دریای خزر صحت دارد؟

۱- افسانه سهم ۵۰ -۵۰؛ یکی از ابهاماتی که بشدت روی آن تاکید میشود از بین رفتن سهم ۵۰ درصدی کشورمان در دریای خزر است. براساس این ادعا، دریای خزر تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان ایران و این کشور به صورت نصف مورد بهره برداری قرار میگرفت و حال با این کنوانسیون این حق کشورمان از بین رفته است. این سخن در حالی بیان میشود که هیچ قراردادی از زمان جنگ های های اول میان ایران و روس تزاری مبنی بر تقسیم ۵۰ درصدی دریای خزر وجود ندارد. حتی در قرارداد رسمی میان ایران و شوروی در سال های ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ به غیر از محدوده ۱۰ مایلی برای صید ماهی برای هر کشور، دریای خزر به صورت مشترک قابل استفاده ذکر شده بود و هیچ تقسیمی صورت نگرفته است. پس میتوان با توجه به شوهد تاریخی تقسیم ۵۰- ۵۰ دریای خزر را یک افسانه جدید و البته بخشی از یک پروپاگاندای بزرگ دانست.

۲- نکته مهم اما همگرایی عجیب افراد و گروه های پرحاشیه داخلی و خارجی در حمله به سیاست خارجی کشور است. محمود صادقی که از زمان ورود به مجلس جز حاشیه سازی توئیتری، سخنان و مواضع جنجالی عملکرد دیگری ندارد در توئیتی خطاب به مردم گفت که مجلس از متن توافقات پشت پرده مربوط به دریای خزر مطلع نیست. این سخن در حالی بیان شد که هنوز مدت زیادی از جنجال این شخص پیرامون پیامک های اعتراضی به تصویب FATF نمیگذرد. برجام (سندی که ظریف در مجلس حاضر نشد حتی به قیمت استیضاح، مفاد ان را برای نمایندگان فاش کند)، معاهده پالرمو (که دولت، ترجمه غلط ان را به مجلس فرستاد)، تلاش برای تصویب بی سروصدای FATF (علیرغم مخالفت علنی رهبر انقلاب با آن) و در نهایت مخالفت با شفافیت مالی نمایندگان تنها بخشی از عملکرد محمود صادقی و همفکرانش در مجلس است. پس چرا به یکباره این شخص ژست شفافیت میگیرد، در حالیکه سابقه اش چیز دیگری را نشان میدهد؟



۳- در حالی سلطنت طلبان، جمهوری اسلامی را به وطن فروشی متهم میکنند که هنوز تاریخ واگذاری بخش اعظمی از رشته کوه آرارات (برتری ترکیه در مرزهای غربی)، دشت ناامید به افغانستان (از دست دادن سرچشمه هیرمند)، اروند رود به عراق(عامل مناقشات مرزی گسترده) و در نهایت جدا کردن بحرین از سرزمین مادری توسط خاندان پهلوی را فراموش نکرده است. حال چگونه سلطنت طلبان کنوانسیونی که هنوز فقط کلیاتش مورد توافق گرفته را چنین مورد حمله قرار میدهند؟



۴- شب گذشته BBC فارسی با شخصی بنام رجب صفراف برای تشریح چرایی شکست ایران در این کنوانسیون مصاحبه داشت. بلافاصله هم حسین دهباشی در پیامی این شخص را معاون وزیرخارجه روسیه معرفی کرد. در حالیکه بررسی رزومه وی نشان میدهد بالاترین پست دولتی این شخص ریاست مرکز مطالعات خارجی روسیه بوده و نه معاونت وزارت خارجه. سخنان صفراف تاجیک اما بلافاصله توسط کارشناسانی چون عبدالله شهبازی با سند تاریخی رد شد. دروغهایی که میشود قیمت آن را ۱۰۰۰ دلار دانست؛ همانند اکثر مهمانان پولی این شبکه محبوب ملکه.



۵- آیا این کنوانسیون ایراد دارد؟ قطعا. از منظر ژئوپلتیکی نقدهای فراوانی به عملکرد سیاست خارجی دولت در از دست دادن فرصت ها در امضای این کنوانسیون وارد است، اما دروغ افسانه ای سهم ۵۰– ۵۰ کشورمان از دریای خزر جدای از این بحث است. تلاش عده ای برای تحریک مردم علیه متحدان فعلی کشور جز خیانت نام دیگری ندارد که متاسفانه غربگرایان داخلی و خارجی برای تحقق آن بشدت به همگرایی رسیده اند.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت / تردد روان در محورهای شمالی

آخرین وضعیت محورهای کشور برای امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آخرین وضعیت راه‌های کشور تا امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ به شرح زیر است:

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی

تردد روان در محورهای چالوس، هراز و فیروزکوه، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت)

محورهای شمالی فاقد مداخلات جوی است.

آخرین وضعیت جوی ترافیکی سایر محورها

ترافیک سنگین در آزادراه کرج - قزوین محدوده مهرویلا و حدفاصل گلشهر تا گلدشت

ترافیک سنگین در آزادراه قزوین - کرج محدوده‌های ینگی امام، مهرویلا، پایانه شهید کلانتری و پل فردیس

آخرین وضعیت جوی محورهای مواصلاتی

بارش باران در بعضی از محورهای استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل

انسدادهای اخیر

محورهای مسدود غیرشریانی:

۱- هشتگرد - طالقان

۲- کمربندی جدید خرانق - یزد

۳- اسپکه - بمپور

۴- یزد - دربید

۵- حاجی آباد - آهنگران

۶- سروآباد - پاوه

۷- رباط پشت بادام - بیاضه

۸- طبس - بردسکن

محور دارای انسداد فصلی:

۱- پونل - خلخال

آخرین وضعیت جوی استان‌های کشور

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز و فردا در شمال غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز شامل قزوین، البرز، تهران، سمنان، دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی، بعضی نقاط استان‌های فارس، کرمان، مرکز و شرق کشور، رگبار و رعد و برق، کاهش نسبی دما، وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد، گرد و خاک رخ می‌دهد.

وی افزود: پنجشنبه شدت بارش در استان‌های مازندران و خراسان رضوی خواهد بود و در این روز کاهش محسوس دما برای شمال شرق به‌ویژه خراسان رضوی پیش‌بینی می‌شود، همچنین جمعه برای شمال غرب، سواحل دریای خزر، بعضی نقاط شمال شرق و ارتفاعات البرز، رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقت انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: شنبه برای بیشتر مناطق کشور جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود و یکشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور برای شمال غرب، غرب، سواحل غربی دریای خزر و دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز، رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقت انتظار می‌رود.

ضیائیان ادامه داد: از امروز تا شنبه در شرق و جنوب شرق کشور به‌ویژه در منطقه زابل وزش باد شدید و احتمال گرد و خاک وجود دارد و از بعدازظهر چهارشنبه تا جمعه، مرکز و شرق خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

کد خبر 751656

دیگر خبرها

  • ایده‌های خوب دانش‌آموزان برای گره‌گشایی مشکلات استفاده می‌شود
  • عقده‌گشایی چهل ساله صهیونیست‌ها/ انتشار اخباری از توطئه واشنگتن و تل‌آویو برای اداره گذرگاه حیاتی «رفح»
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت / تردد روان در محورهای شمالی
  • لاهه در دوراهی 
  • تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه
  • تلاش باکو برای جذب سرمایه خارجی
  • پیش‌بینی رگبار، رعد و برق و کاهش دما برای امروز و فردا
  • پیش‌بینی رگبار باران، رعد و برق و کاهش دما برای امروز و فردا
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین