Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره استفاده تولیدکنندگان ایرانی از اسامی و نام‌های غیر فارسی اظهار داشت: به لحاظ قانونی استفاده از اسامی خارجی برای تولیدات داخل کشور ممنوع است. در مقاطع زمانی همین قضیه رعایت می‌شد و دقت می‌کردند که این اتفاق رخ ندهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلاً تبلیغاتی که از وزارت ارشاد قرار بود مجوز اخذ کند خیلی از مواقع به دلیل اینکه از نام خارجی استفاده کرده بود، مجوز دریافت نمی‌کرد. پس به لحاظ قانونی تکلیف و ماجرا مشخص است.

* اکنون در لطمه زدن به تولیدات داخلی تحت تاثیر تبلیغات بیگانه، همه مشارکت داریم

وی افزود: تولید کنندگان و مکان‌های تجاری و غیرتجاری کلا نمی‌توانند از اسامی غیر فارسی استفاده کنند. اما اینکه چرا این موضوع انجام نمی‌شود دو نکته را نشان می‌دهد: اول، اینکه مسئله و مشکل به لحاظ فرهنگی از پیش از انقلاب وجود داشته و تا امروز اصلاح نشده است. این نگاه که کالای خارجی بهتر از کالای ایرانی است از دورانی که واقعاً این طور بود تا امروز در کشور همچنان باقی مانده است. در مقاطعی واقعاً تولیدات ما کیفیت خوبی نداشت و به خاطر اینکه کیفیت کالاها پایین بود میان اقشار مردم اینگونه جا افتاده بود که کالای خارجی بهتر است و مردم دنبال جنس خارجی بودند. این فرهنگ تا امروز اصلاح نشد، ولی متاسفانه اکنون در لطمه زدن به تولیدات داخلی تحت تاثیر تبلیغات بیگانه، همه مشارکت داریم.

پرویز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این مطلب که همه می‌دانیم که اگر قرار باشد از یک ماشین صد هزار تیراژ تولید شود امکان اجرای طرح‌های توسعه و بهبود کیفیت در آن کمتر است. اما وقتی قرار است تنها یک میلیون تیراژ داشته باشد تمام امکانات آن بهتر اجرا می‌شود. وقتی رویکرد ما در خصوص استفاده از کالاهای داخلی کمتر باشد، تیراژ پایین آمده و امکان بهبود آن هم کمتر می‌شود.

* فرهنگی که بدترین کالاهای ایرانی را با بهترین کالاهای خارجی مقایسه می‌کند، در صدد تخریب کالای داخلی است

رئیس انجمن قلم به قیاس میان بدتر و بهترین کالاهای داخلی و خارجی هم اشاره کرد و ابراز داشت: از آن طرف نگاهی وجود دارد به این که بدترین کالاهای ایرانی با بهترین کالاهای خارجی مقایسه می‌شود، در بین اتومبیل‌ها مثلا اغلب پراید که ضعیف‌ترین کالای ایرانی است با بنز بهترین کالای خارجی مقایسه می‌کنند، اما در کشور ما تنها پراید کالای داخلی نیست بلکه سمند هم در میان ماشین‌های ایرانی قرار دارد. هرچند نمی‌گوییم کیفیت صددرصدی دارد ولی مشاهده می‌شود که تولیدات بهتری نسبت به قبل داریم.

رئیس انجمن قلم ایران گفت: اما فرهنگی که بدترین کالاهای ایرانی را با بهترین کالاهای خارجی مقایسه می‌کند و در واقع بنز را در برابر پراید قرار می‌دهد، باعث می‌شود ما به نحوی کالاهای ایرانی را تخریب ‌کنیم.

* مدیر یک کارخانه بزرگ داخلی درباره استفاده از نام خارجی می‌گفت: این اسامی مخاطب و مشتری را جذب می‌کند

رئیس انجمن قلم به خاطره‌ای از جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: وقتی مسئول یکی از کارخانه‌های بزرگ به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی و یکی از کارگروه‌های آن دعوت شد در برابر این سوال که چرا نام خارجی برای تولیدات خود استفاده می‌کنید؟ به صراحت گفت:«این اسامی مخاطب و مشتری را جذب می‌کند. با وجود اینکه کالای ایرانی است، اما نام خارجی بر آن نهاده می‌شود و این موضوع مخاطب را به خود جذب می‌کند!»

* نگاه منفی نسبت به تولیدات ایرانی در فرهنگ عامه ما همچنان ادامه دارد

پرویز اظهار داشت: به نظر می‌رسد یک اشکال فرهنگی از گذشته وجود داشته که در آن ایام یک واقعیتی پس زمینه ماجرا بود، اما این نگاه منفی نسبت به تولیدات ایرانی در فرهنگ عامه ما همچنان ادامه دارد و باعث می‌شود تولیدکننده از اسامی بیگانه و گاهی مارک جعلی برای تولیدات خود استفاده کنند.

این فعال فرهنگی با تاکید بر اینکه در صنایع پوشاک می‌دانم بخش وسیعی از پوشاک داخلی موجود در بازار به نام و برند خارجی عرضه می‌شود در حالی که تولید داخل ایران است، اضافه کرد: این تولیدات مربوط به داخل است اما به دلیل مشکل فرهنگی از نام خارجی برای آن استفاده می‌شود. در حالی که این قضیه باید از بین برود و روند باید اصلاح شود. چه اشکال دارد کالای با کیفیت داخلی به اسم ایرانی تولید شود و ما از آن حمایت کنیم؟

* کسانی که تولیدات بی‌کیفیت به مردم می‌دهند در ترویج فرهنگ اهانت به کالای ایرانی سهیم هستند

وی در پایان سخنانش، استفاده تولیدکنندگان داخلی از نام خارجی را دارای دو جنبه دانست و گفت: کیفیت کالاهای ایرانی باید افزایش یابد. کسانی که تولیدات بی‌کیفیت به دست مردم می‌دهند در واقع در ترویج فرهنگ اهانت به کالای ایرانی و دوری مردم از کالای ایرانی سهیم هستند و خیانت می‌کنند. نکته دوم اینکه مردم باید کم‌کم با آن فرهنگی که کالای ایرانی را بی‌کیفیت می‌‌داند، فاصله بگیرند و ما باید تلاش کنیم بهترین کالای خود را با خارجی‌ها مقایسه کنیم و بی‌کیفیت‌ترین کالاهای داخلی را با کیفیت‌ترین کالاهای خارجی مقایسه نکنیم.

در راستای نامگذاری غیرفارسی بر کالاهای تولید داخل گزارش فارس را اینجا بخوانید. همچنین نظرات مخاطبان درباره موضوع نامگذاری فارسی را اینجا  و گفت‌وگوی فارس با محمدرضا شرفی خبوشان و علیرضا قزوه همچنین محمدرضا ترکی و اسماعیل امینی را با همین موضوع، اینجا و اینجا و اینجا و اینجا ببینید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کالای داخلی خارجی خارجی مقایسه کالاهای ایرانی بهترین کالاهای رئیس انجمن قلم کالای ایرانی نام خارجی بی کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت

علی اصغر عباس زادهدر گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری ۶۱ میلیون و ۵۰۴ هزار دلار کالای صادراتی به وزن ۸۵ هزار تن در گمرک خسروی اظهار و تشریفات گمرکی آن توسط کارکنان این گمرک در کوتاه‌ترین زمان به انجام رسیده است.

وی افزود: این میزان کالای صادراتی اظهاری در گمرک خسروی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش رشد ۹۸ درصدی داشته است.

ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه عمده کالاهای صادراتی اظهاری در گمرک خسروی را کلینکر سیمان، سنگ آهن، میوه و تره بار، کولر آبی، میلگرد آجدار، شمش و ورق فولادی، انواع کاشی و … عنوان کرد.

وی در ادامه میزان صادرات کالاهای دیگر گمرکات کشور که از طریق گمرک خسروی به کشور عراق ارسال شده است را ۱۲ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار کالا به وزن ۲۶ هزار و ۴۴۸ تن عنوان کرد.

عباس زاده تصریح کرد: میزان کالای صادراتی دیگر گمرکات کشور در نخستین ماه از سالجاری از طریق گمرک خسروی به مقصد کشور عراق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۳۶ درصد و از حیث وزن ۴۰ درصد کاهش داشته است.

وی عمده کالاهای صادراتی عبوری از این گمرک را کاشی و سرامیک، سیمان سفید، تخم مرغ، کیک و بیسکویت، شیشه جام و.. عنوان کرد.

ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه در مجموع حجم کالاهای صادراتی اظهاری و عبوری از طریق گمرک خسروی در فروردین سال جاری را ۷۳ میلیون و ۹۱۴ هزار دلار به وزن ۱۱۱ هزار و ۶۴۲ تن عنوان کرد و افزود: این میزان کالای صادر شده به عراق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش رشد ۴۷ درصدی و از لحاظ وزن کاهش ۲۲ درصدی داشته است.

کد خبر 6100006

دیگر خبرها

  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • داروی ایرانی SMA به مرحله ارزیابی کیفی رسید
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت
  • احتمال عرضه داروی ایرانی SMA در خرداد
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)